Diensten

Schoenadvies

Wij kijken samen met jou naar het slijtage patroon van jouw schoeisel en ook naar de stevigheid van de schoenen zo kunnen we al heel snel veel informatie verzamelen over de oorzaak van jouw klacht.

Biomechanisch onderzoek

We gaan ook de bewegelijkheid/mobiliteit van de voet, enkel, knie en heup meten zodat we een beter beeld krijgen over jouw lichaam.

Gang- en loopanalyse

Samen zullen we ook kijken naar hoe je precies wandelt, dit zullen we analyseren aan de hand van een high speed camera, waarmee we de beelden vertraagd laten afspelen om zo tot in de detail te bekijken waar er zich een afwijking plaats vind tijdens het gang- en looppatroon.

Functionele zolen

Er wordt een 3D-afdruk genomen van je voeten, deze worden via een 3D-scanner ingescand in je patiëntendossier, via een 3D-software worden er dan zolen getekend op je ingescande afdrukken. Vervolgens worden de 3D getekende zolen doorgestuurd naar een 3D-freesmachine die dan jouw op maat gemaakte zolen volledig zal maken in de gewenste hardheid, als laatste zal ik nog controleren of de zool gemaakt is naar jouw wens 

Zoolcontrole

Moest je al functionele zolen hebben en deze zouden slijtage vertonen dan kan je altijd bij ons terecht om de zolen te laten controleren of ze nog voldoende ondersteuning bieden. Als de stevigheid van de zool eruit zou zijn, kunnen we de zolen ook altijd nog een beetje bijwerken / aanpassen zodat ze terug voldoende correctie bieden of opnieuw comfortabel aanvoelen.

Voetverzorging

We verzorgen de voeten op een podologisch verantwoorde manier, dit wil zeggen dat we de nagels mooi recht zullen knippen zodat deze niet kunnen ingroeien, ook als de nagel te dik zou zijn kunnen we deze dunner frezen, verder controleren we de voeten ook op eelt en indien nodig zullen we deze ook verwijderen.

Gespecialiseerde voetzorg

Naast de voetzorg zullen wij ook gespecialiseerde zorg bieden. Het zou kunnen dat het eelt zo sterk aanwezig is dat er eksterogen of eeltpitten ontstaan, deze kunnen we ook altijd verwijderen en kijken om de overdruk op deze plaats weg te nemen. Ook mensen met een nagelaandoening of schimmelnagels kunnen bij ons terecht voor een behandeling.

Silicone therapie

Last van een hardnekkige terug komende eksteroog/eeltpit? dan kunnen wij een hulpstukje uit silicone maken om de overdruk weg te nemen, ook als er een aandoening aan de tenen is zoals hamer- of klauwtenen kunnen we hier een hulpstukje voor maken.