Over mij

Studies en ervaringen

Pieter Odeurs

Podoloog

In Juni 2019 studeerde ik af als Bachelor in de Podologie in de Arteveldehogeschool te Gent. Van kleins af aan was ik al sterk geïnteresseerd in de gezondheidszorg. Daarbuiten had ik ook een enorme interesse in de sportwereld. Vandaar kwam dan ook mijn keuze om podoloog te worden, want in dit werkveld kom ik met veel sporters in contact om hun met de juiste zorg hun sport te laten uitoefenen. 

Tijdens mijn studies en stages kwam ik ook in contact met heel specifieke doelgroepen zoals diabetici, reuma patiënten alsook kinderen. Hier kon ik dan ook veel voldoening uithalen, omdat elke doelgroep en elke patiënt anders is, maakt het mijn werk ook een stuk interessanter. Ook heb ik stage gelopen in het operatiekwartier van het ziekenhuis Jan Palfijn te Gent. Door deze unieke ervaring beleeft te hebben, is mijn kijk naar het menselijk lichaam enorm verbreed. 

Buiten mijn eigen praktijk: Podoloog Pieter Odeurs werk ik ook nog bij PODO+ Diepenbeek/Bilzen. Hier ben ik begonnen als stagiair bij mijn eindstage en mocht er vervolgens ook aan de slag gaan. Doordat ik hier al 1 jaar als podoloog werk heb ik toch al een zekere ervaring in het werkveld.

Daarbuiten ben ik ook 4 jaar lang leider geweest bij de Chiro, samen met mijn andere hobby, voetbal. Door deze 2 passies (zorgdragen en sport) ben ik geworden tot wie ik op de dag van vandaag ben: een sportieve, zorgzame jongeman die, met een brede kijk op het menselijk lichaam, u graag wil helpen. 

Getuigenissen


"Ik ben vanaf dag 1 zeer tevreden met mijn nieuwe zolen. Ze worden dagelijks gedragen en intensief belast, met alleen maar positieve ervaringen. We zijn met u terecht gekomen door op internet te zoeken. Je bent een jong en gedreven iemand, zeer vriendelijke kerel, die voldoende uitleg geeft in alles wat hij doet tijdens de opmetingen en aanpassingen. We zullen zeker deze ervaring met andere delen en u aanraden als podoloog. Je ziet ons zeker terug verschijnen met u."

Johan Vandenhove


"De eerste week was even wenen voor allebei aan toch een ander soort zolen dan ze gewoon waren, vooral door de vorm. Voor het dagelijks gebruik en bij het basketten verloopt alles heel goed! Over het onderzoek was ik zeer tevreden, want het was veel accurater dan bij mijn orthopedist."

Goedele Olaerts


"Ik ben enkel positief over het onderzoek, alsook over de zooltjes! Ze zitten heel goed. Ik heb er geen last van en in de meeste schoenen zitten ze goed."

Evelien Mathijs


"ik ben zeer tevreden over de service en de zooltjes. Ik draag ze elke dag en zitten comfortabel."

Kimberly Loneux


"Ik heb de zooltjes nu 14 dagen en draag ze ganse dagen. Ik ben er zeer tevreden over! Ook door het feit dat ik niets gewaar word van het hielspoor, zowel met als nu ook zonder zolen. Wat voorheen een hele opdracht was om op te staan uit de auto, het bed of zetel, is nu voorgoed voorbij! Nogmaals hartelijk bedankt!"

Nico Vanmechelen


Voeg zelf ook een getuigenis toe!